Vrijwilliger: Hennie

Vrijwilliger aan het woord: Hennie Bouwe

Het is al weer bijna 20 jaar geleden dat ik Paul Rademaker heb leren kennen. Hij was de muzikant en ik de bevriende roadie/ chauffeur. Hij had de grappen en ik moest er om lachen. Hij was de opportunist en ik de realist. Hij had de ideeën, ik voerde ze uit. Je kunt zeggen dat we elkaar heel goed aanvulde.

In die periode was ik zelf zoekende naar een leuke baan. Na een beroepstest bleken er twee richtingen voor mij geschikt: in de zorgsector met mensen werken die een verstandelijke beperking hebben of iets met creativiteit. Twee verschillende richtingen waarvan in overtuigd was dat de zorgsector de juiste richting was voor mij. Het is dan ook een beetje verrassend te noemen dat ik nu bijna 20 jaar werk bij Canday, een creatief bureau voor interactieve merkcommunicatie.

Toch heb ik altijd een wens behouden om iets te mogen betekenen voor de medemens met een verstandelijke beperking. Dat gevoel is nooit verdwenen. Omdat een wijs man ooit zei: ‘toeval is logisch’ is het voor mij niet vreemd dat er nu een mogelijkheid voordeed om deze wens alsnog in vervulling te laten gaan.

Paul en ik, en inmiddels ook Kim, zijn nog steeds erg goed bevriend. Toen zij hun plannen voor De Nistel vol enthousiasme deelde hebben ze mij positief weten te raken. Het voelde heel vanzelfsprekend om net als 20 jaar geleden weer dat vertrouwde team te vormen. Met creativiteit, humor en realiteit elkaar aanvullen en de juiste dingen maken die nu nodig zijn om De Nistel de aandacht te geven die het verdient.

Inmiddels staan we aan de vooravond van de opening. Er is een logo ontworpen, er ligt een nieuwe huisstijl, de website is klaar, social media plan is opgestart, en ga zo maar door. Ik denk dat we er klaar voor zijn. En daar mogen we allemaal best trots op zijn.

En als je dan ook nog weet dat De Nistel de medemens met een verstandelijk handicap een werkruimte kan bieden waar zij lekker zichzelf kunnen en mogen zijn, dan versterkt dat alleen maar dat trotse gevoel.

Het was een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren. Ik wens De Nistel heel veel blije gezichten. Van medewerkers tot vrijwilligers en van initiatiefnemers tot bezoekers.

Wees gegroet,

Hennie Bouwe.

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.