Samenwerking met studenten

De Nistel levert bijdragen aan project studenten HAS

Even voorstellen: studenten Topklas Ondernemen van de HAS in het altijd gezellige ’s-Hertogenbosch.

De Topklas is een speciaal afstudeertraject waarbij iedere geselecteerde student zijn of haar eigen bedrijf opstarten en daarnaast werkt in groepjes aan bedrijfsopdrachten. De Nistel is druk bezig met gave projecten en vernieuwingen en wij zijn trots dan we aan een van de projecten onze bijdragen mogen leveren! Het project waar wij mee bezig zijn is het ontwikkelen van superleuke Nistel fietsroutes door het mooie Maashorst heen.

NistelGroepje
Van links naar rechts. Wie is wie?

Mijn naam is Joshua van Wersch, wonend te Mechelen, Zuid-Limburg, ben ik geboren en getogen op het platteland. Met mijn interesse in de veehouderij startte ik in 2012 met de opleiding Dier- en Veehouderij op de HAS. Tijdens de opleiding kreeg ik een goed beeld van de sector en zag dat het anders kan. Ik besloot om mijn eigen onderneming te starten om een nieuwe weg in te slaan in de agrarische sector. Met liefde voor mens, dier en natuur proberen wij de wereld een stukje beter te maken. Met deze gedeelde drijfveer is het een gouden samenwerking met De Nistel .

Mijn naam is Hanna Noordhof, 23 jaar en geboren en getogen in Amersfoort. Op dit moment doe ik de opleiding Food Design & Innovation aan de HAS hogeschool in Den Bosch en zit ik in het laatste jaar. In dit laatste jaar volg ik de Topklas, om een eigen bedrijf op te richten. Daarnaast zijn een aantal van mijn hobby’s; koken, scrapbooking, zwemmen, skaten en met vrienden optrekken.

Mijn Naam is Peter Derks, 24 jaar woonochtend in s’-Hertogenbosch maar ook net als Kim opgegroeid in het mooie Ravenstein. Ook ik doe de afstudeerrichting Topklas. Dit doe ik met de afstudeer richten Food-Design. Van origine kok maar heb mezelf in de afgelopen jaren ontwikkeld tot concept & product ontwikkelaar. Samen met mijn studiegenoot/compagnon zijn we bezig ons eigen bedrijf op te zetten genaamd: De Spijsbereiders. Een creatief bedrijf gespecialiseerd in foodsector. van horeca concepten tot supermarkt producten, van pop-up restaurants tot food marketing. Ik hoop dat ik door middel van mijn organisatie talent de altijd enthousiaste Paul, Paul en Kim kan ondersteunen, om zo De Nistel tot een nog groter succes te maken.

Hi! Ik ben Chantal (22) en woon in het mooie Nijmegen. Ik studeer Food Design & Innovation met dus de Topklas als afstudeertraject. Tijdens mijn stage ontdekte ik echt wie ik ben en wat ik aan deze wereld wil achterlaten. Mijn missie: het verduurzamen van de kledingsector en voornamelijk gericht op Azië. Het enthousiasme van ons als startende ondernemers én de mensen (Paul, Kim en Paul) achter de Nistel komen we zeker tot een mooi eindresultaat!

Ik ben Chiel Rotscheid, 20 jaar en kom uit Berkel en Rodenrijs. Ik zit nu in het vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. Dit laatste jaar ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming in exotisch fruit. Het is leuk om Paul te helpen met zijn jonge onderneming, wij staan binnenkort voor dezelfde situatie als startend ondernemer dus we kunnen veel van elkaar leren.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het maken en testen van de fietsroutes. Houd de facebook pagina van De Nistel in de gaten voor updates.
Tot snel!

De studenten zelf aan het woord

Begin september kregen wij als Topklas studenten te horen dat wij onze business case voor De Nistel moesten gaan uitvoeren. Nieuwsgierig gingen wij naar het eerste gesprek met Paul en vertelde hij ons met veel enthousiasme de opdracht, het ontwikkelen van een fietsroute! Weinig randvoorwaarden en veel ruimte voor inspiratie en creatie. Onze eerste indruk van De Nistel was zeer positief door het enthousiasme van het team en de grote plannen voor het terrein. We begonnen als snel met het maken van de eerste plannen en het uitzoeken van het gebied rondom De Nistel genaamd Maashorst.

Als studenten fietsen wij alleen van school naar huis of naar de stad voor een biertje dus we hadden hierbij zeker hulp nodig van echte Maashorstkenners en fietsliefhebbers. Zonder de input van de doelgroep hadden wij zeker mooie plekjes gemist! Afgelopen donderdag hebben wij de fietsroute zelf gefietst en we moeten zeggen dat het een succes was! Super mooie plekjes ontdekt en even gezond gedaan tijdens onze vakantie.

We gaan nu de routes verder uitwerken in onder andere een interactieve kaart en wij gaan ook een spectaculaire opening organiseren van De Nistel fietsroutes! Stay tuned for more!

1-logo