Bijzonder uitstapje

Bijzonder uitstapje voor alle medewerkers, begeleiders en vrijwilligers De Nistel!

Sinds de start en opbouw van onze zorgonderneming De Nistel in 2013, zijn al onze medewerkers met een beperking en vrijwilligers steeds zeer betrokken geweest. Ook in letterlijke zin. Met iedere muur die gesloopt is, iedere tegel die gelegd is en ieder kozijn dat geschilderd is, zijn wij als compleet Nistel- team dichter naar elkaar toe gegroeid en werd het meer en meer ‘onze Nistel’.
We zijn een breed gedragen project geworden, met meer en meer werkverschaffing en ook meer en meer bezoekers!

Hoog tijd dus voor wat ontspanning, na alle inzet en drukte!

De trouwe bezoekers zal het niet ontgaan zijn: sinds de officiële opening van ons Koffiehuis pronkt er al een spaarvarken op onze bar, waar met krijtstift steeds ons spaardoel op aangegeven stond. Na het bij elkaar gespaard hebben van een aangepaste tractor, zijn wij gestart met het sparen voor een uitstapje voor alle medewerkers, begeleiders en vrijwilligers. Na een zéér korte stemronde werd al direct duidelijk waar het uitstapje naartoe zou gaan: De Efteling!

Sinds de bekendmaking van het nieuwe spaardoel, is de spaarpot op de bar zo ongeveer 3036 keer opgetild en gewogen in de handen van Judith.
En bij iedere fooi, klein of groot, werd er door de medewerkers van het Koffiehuis een vreugdedansje gedaan.
Onze zeer trouwe bezoekster Willemien heeft vorig jaar zelfs haar verjaardag op De Nistel gevierd, met de wens dat al haar gasten een bijdrage in de fooienpot zouden doen! En daarmee is Willemien toen ook direct uitgenodigd als eregast voor ons uitstapje!

11 September jl. was het dan éindelijk zover! Met in totaal 49 (!) medewerkers, begeleiders en vrijwilligers kwamen wij die ochtend samen op De Nistel.
Na de koffie, gevulde koeken en het symbolisch leegschudden van de fooienpot arriveerde de touringcar die ons naar De Efteling zou brengen.
Iedereen had zijn eigen lunchpakketje bij, maar iets lekkers voor in het park mocht natuurlijk niet ontbreken! Daarom werden er in de bus zakjes chips en voor iedereen een Mars uitgedeeld. Dat de meeste medewerkers het lekkers al verorberd hadden voordat we überhaupt gearriveerd waren bij De Efteling, mocht de pret niet drukken.
In het park zijn wij als gehele groep van plein naar plein getrokken, en zodoende als complete groep samen gebleven gedurende de dag. Er was voor ieder wat wils: Droomvlucht, Carnaval Festival, Monsieur Cannibal, 8x achter elkaar in de Vogelrok of de Python of de gehele dag op een terrasje vertoeven; iedereen genoot op zijn eigen manier.
De slechte weersvoorspelling bleek (gelukkig!) weer eens onjuist; we hebben fantastisch weer gehad en de regenponcho’s konden in de tas blijven. En doordat de voorspellingen slecht waren, bleek het heel rustig in het park en waren er nagenoeg nergens wachtrijen.
Kort voordat de bus ons weer op zou halen, zijn we als gehele groep nog samen in de allernieuwste attractie Symbolica geweest, wat een waardige afsluiter was!
Vanaf Symbolica zijn Judith, Laura en Janneke samen met begeleiding rennend naar de souvenir- winkel gesneld, want het geld moest en zou rollen!

Na de groepsfoto was het tijd om weer de bus in te stappen. Onder luid gezang van Tonnie (‘We zijn er bijna, we zijn er bijna…”) kwamen we weer op De Nistel aan, waar nog een laatste smakelijke verrassing wachtte: een frietwagen met ruim voldoende voorraad en het frituurvet reeds op temperatuur!
De Efteling maakt hongerig, dus iedereen liet het zich zeer goed smaken!

Wij kijken met elkaar terug op een zeer bijzondere, gezellige en sfeervolle dag! Een dag voor herhaling vatbaar!
En daarom prijkt Langnek nog steeds op onze fooienpot, want over 3 jaar willen we weer! 🙂

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting.

 

Charity Cup 2017

De Nistel ontvangt cheque van Charity Cup 2017!

Begin jaren ’90 werd Nistelrode verrijkt met een prachtige golfbaan. In 1993 werd in samenwerking met de initiatiefnemers van deze golfbaan Stichting Charity Cup opgericht. Doel was een fonds te vormen voor de financiële ondersteuning van culturele en charitatieve initiatieven in de Nistelrodese gemeenschap.
Voor de vorming van dit fonds organiseert de Stichting jaarlijks in september een golfwedstrijd op golfbaan The Duke. De goede samenwerking tussen beide partijen heeft ertoe geleid dat de Stichting gelieerd is aan The Duke.

Dit jaar bestaat de Charity Cup reeds 25 jaar, wat gevierd zou worden met een jubileum editie. Het oude bestuur van de Charity Cup kreeg de opdracht om namens de Stichting op zoek te gaan naar een lokaal ‘jubileum doel’.

Wij als Nistel zijnde zijn zeer vereerd te mogen vertellen dat wij dit jaar het jubileum doel zijn! Met het bijzonder mooie bedrag van 2500,- euro kunnen wij een gedeelte van onze natuurlijke speeltuin realiseren, waarmee ook het maatschappelijk doel van De Nistel weer een enorme boost krijgt!

Donderdag 14 september jl. zijn wij te gast geweest bij het jaarlijkse Charity Cup- diner bij The Duke, waar wij genoten hebben van een bijzondere en culinaire avond, en waar wij tevens de cheque in ontvangst mochten nemen!

Momenteel wordt er al hard gewerkt aan het realiseren van de natuurlijke speeltuin, en in het bijzonder aan de unieke te realiseren boomhut!
Kom gerust eens een kijkje nemen op De Nistel, om alle vorderingen van dichtbij te volgen!

Vergaderen op een toplocatie!

In de bosrijke omgeving van de Nistel waren wij op 5 juli van harte welkom met ons Service Team Particulieren van Rabobank Oss Bernheze.
Super dat jullie speciaal voor ons de deuren op deze avond open gehouden heeft zodat wij met 70 personen konden vergaderen. Omdat je van vergaderen hongerig wordt wist Nistel daar prima raad mee! Voor ons team stond een heerlijk buffet klaar met diverse lekkernijen.

De Nistel is een prachtige locatie voor ons teamuitje. We werden hartelijk ontvangen en in de contact voorafgaand aan deze avond, merkte we ook aan alles dat De Nistel hun uiterste best deed om een mooie avond voor ons te verzorgen. Echt gastvrijheid of wat wij zouden zeggen een 9+klantbeleving. Collega’s geven aan nog nooit zo fijn vergaderd te hebben.

Samenwerking met studenten

De Nistel levert bijdragen aan project studenten HAS

Even voorstellen: studenten Topklas Ondernemen van de HAS in het altijd gezellige ’s-Hertogenbosch.

De Topklas is een speciaal afstudeertraject waarbij iedere geselecteerde student zijn of haar eigen bedrijf opstarten en daarnaast werkt in groepjes aan bedrijfsopdrachten. De Nistel is druk bezig met gave projecten en vernieuwingen en wij zijn trots dan we aan een van de projecten onze bijdragen mogen leveren! Het project waar wij mee bezig zijn is het ontwikkelen van superleuke Nistel fietsroutes door het mooie Maashorst heen.

NistelGroepje
Van links naar rechts. Wie is wie?

Mijn naam is Joshua van Wersch, wonend te Mechelen, Zuid-Limburg, ben ik geboren en getogen op het platteland. Met mijn interesse in de veehouderij startte ik in 2012 met de opleiding Dier- en Veehouderij op de HAS. Tijdens de opleiding kreeg ik een goed beeld van de sector en zag dat het anders kan. Ik besloot om mijn eigen onderneming te starten om een nieuwe weg in te slaan in de agrarische sector. Met liefde voor mens, dier en natuur proberen wij de wereld een stukje beter te maken. Met deze gedeelde drijfveer is het een gouden samenwerking met De Nistel .

Mijn naam is Hanna Noordhof, 23 jaar en geboren en getogen in Amersfoort. Op dit moment doe ik de opleiding Food Design & Innovation aan de HAS hogeschool in Den Bosch en zit ik in het laatste jaar. In dit laatste jaar volg ik de Topklas, om een eigen bedrijf op te richten. Daarnaast zijn een aantal van mijn hobby’s; koken, scrapbooking, zwemmen, skaten en met vrienden optrekken.

Mijn Naam is Peter Derks, 24 jaar woonochtend in s’-Hertogenbosch maar ook net als Kim opgegroeid in het mooie Ravenstein. Ook ik doe de afstudeerrichting Topklas. Dit doe ik met de afstudeer richten Food-Design. Van origine kok maar heb mezelf in de afgelopen jaren ontwikkeld tot concept & product ontwikkelaar. Samen met mijn studiegenoot/compagnon zijn we bezig ons eigen bedrijf op te zetten genaamd: De Spijsbereiders. Een creatief bedrijf gespecialiseerd in foodsector. van horeca concepten tot supermarkt producten, van pop-up restaurants tot food marketing. Ik hoop dat ik door middel van mijn organisatie talent de altijd enthousiaste Paul, Paul en Kim kan ondersteunen, om zo De Nistel tot een nog groter succes te maken.

Hi! Ik ben Chantal (22) en woon in het mooie Nijmegen. Ik studeer Food Design & Innovation met dus de Topklas als afstudeertraject. Tijdens mijn stage ontdekte ik echt wie ik ben en wat ik aan deze wereld wil achterlaten. Mijn missie: het verduurzamen van de kledingsector en voornamelijk gericht op Azië. Het enthousiasme van ons als startende ondernemers én de mensen (Paul, Kim en Paul) achter de Nistel komen we zeker tot een mooi eindresultaat!

Ik ben Chiel Rotscheid, 20 jaar en kom uit Berkel en Rodenrijs. Ik zit nu in het vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. Dit laatste jaar ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming in exotisch fruit. Het is leuk om Paul te helpen met zijn jonge onderneming, wij staan binnenkort voor dezelfde situatie als startend ondernemer dus we kunnen veel van elkaar leren.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het maken en testen van de fietsroutes. Houd de facebook pagina van De Nistel in de gaten voor updates.
Tot snel!

De studenten zelf aan het woord

Begin september kregen wij als Topklas studenten te horen dat wij onze business case voor De Nistel moesten gaan uitvoeren. Nieuwsgierig gingen wij naar het eerste gesprek met Paul en vertelde hij ons met veel enthousiasme de opdracht, het ontwikkelen van een fietsroute! Weinig randvoorwaarden en veel ruimte voor inspiratie en creatie. Onze eerste indruk van De Nistel was zeer positief door het enthousiasme van het team en de grote plannen voor het terrein. We begonnen als snel met het maken van de eerste plannen en het uitzoeken van het gebied rondom De Nistel genaamd Maashorst.

Als studenten fietsen wij alleen van school naar huis of naar de stad voor een biertje dus we hadden hierbij zeker hulp nodig van echte Maashorstkenners en fietsliefhebbers. Zonder de input van de doelgroep hadden wij zeker mooie plekjes gemist! Afgelopen donderdag hebben wij de fietsroute zelf gefietst en we moeten zeggen dat het een succes was! Super mooie plekjes ontdekt en even gezond gedaan tijdens onze vakantie.

We gaan nu de routes verder uitwerken in onder andere een interactieve kaart en wij gaan ook een spectaculaire opening organiseren van De Nistel fietsroutes! Stay tuned for more!

1-logo

Even voorstellen: Judith

Even voorstellen: medewerkster en powervrouw Judith
Lees meer

Vrijwilliger: Hennie

Vrijwilliger aan het woord: Hennie Bouwe
Lees meer