Bijzonder uitstapje

Bijzonder uitstapje voor alle medewerkers, begeleiders en vrijwilligers De Nistel!

Sinds de start en opbouw van onze zorgonderneming De Nistel in 2013, zijn al onze medewerkers met een beperking en vrijwilligers steeds zeer betrokken geweest. Ook in letterlijke zin. Met iedere muur die gesloopt is, iedere tegel die gelegd is en ieder kozijn dat geschilderd is, zijn wij als compleet Nistel- team dichter naar elkaar toe gegroeid en werd het meer en meer ‘onze Nistel’.
We zijn een breed gedragen project geworden, met meer en meer werkverschaffing en ook meer en meer bezoekers!

Hoog tijd dus voor wat ontspanning, na alle inzet en drukte!

De trouwe bezoekers zal het niet ontgaan zijn: sinds de officiële opening van ons Koffiehuis pronkt er al een spaarvarken op onze bar, waar met krijtstift steeds ons spaardoel op aangegeven stond. Na het bij elkaar gespaard hebben van een aangepaste tractor, zijn wij gestart met het sparen voor een uitstapje voor alle medewerkers, begeleiders en vrijwilligers. Na een zéér korte stemronde werd al direct duidelijk waar het uitstapje naartoe zou gaan: De Efteling!

Sinds de bekendmaking van het nieuwe spaardoel, is de spaarpot op de bar zo ongeveer 3036 keer opgetild en gewogen in de handen van Judith.
En bij iedere fooi, klein of groot, werd er door de medewerkers van het Koffiehuis een vreugdedansje gedaan.
Onze zeer trouwe bezoekster Willemien heeft vorig jaar zelfs haar verjaardag op De Nistel gevierd, met de wens dat al haar gasten een bijdrage in de fooienpot zouden doen! En daarmee is Willemien toen ook direct uitgenodigd als eregast voor ons uitstapje!

11 September jl. was het dan éindelijk zover! Met in totaal 49 (!) medewerkers, begeleiders en vrijwilligers kwamen wij die ochtend samen op De Nistel.
Na de koffie, gevulde koeken en het symbolisch leegschudden van de fooienpot arriveerde de touringcar die ons naar De Efteling zou brengen.
Iedereen had zijn eigen lunchpakketje bij, maar iets lekkers voor in het park mocht natuurlijk niet ontbreken! Daarom werden er in de bus zakjes chips en voor iedereen een Mars uitgedeeld. Dat de meeste medewerkers het lekkers al verorberd hadden voordat we überhaupt gearriveerd waren bij De Efteling, mocht de pret niet drukken.
In het park zijn wij als gehele groep van plein naar plein getrokken, en zodoende als complete groep samen gebleven gedurende de dag. Er was voor ieder wat wils: Droomvlucht, Carnaval Festival, Monsieur Cannibal, 8x achter elkaar in de Vogelrok of de Python of de gehele dag op een terrasje vertoeven; iedereen genoot op zijn eigen manier.
De slechte weersvoorspelling bleek (gelukkig!) weer eens onjuist; we hebben fantastisch weer gehad en de regenponcho’s konden in de tas blijven. En doordat de voorspellingen slecht waren, bleek het heel rustig in het park en waren er nagenoeg nergens wachtrijen.
Kort voordat de bus ons weer op zou halen, zijn we als gehele groep nog samen in de allernieuwste attractie Symbolica geweest, wat een waardige afsluiter was!
Vanaf Symbolica zijn Judith, Laura en Janneke samen met begeleiding rennend naar de souvenir- winkel gesneld, want het geld moest en zou rollen!

Na de groepsfoto was het tijd om weer de bus in te stappen. Onder luid gezang van Tonnie (‘We zijn er bijna, we zijn er bijna…”) kwamen we weer op De Nistel aan, waar nog een laatste smakelijke verrassing wachtte: een frietwagen met ruim voldoende voorraad en het frituurvet reeds op temperatuur!
De Efteling maakt hongerig, dus iedereen liet het zich zeer goed smaken!

Wij kijken met elkaar terug op een zeer bijzondere, gezellige en sfeervolle dag! Een dag voor herhaling vatbaar!
En daarom prijkt Langnek nog steeds op onze fooienpot, want over 3 jaar willen we weer! 🙂

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting.